Bazaar Overlangbroek 2016

29 augustus 2016
Bazaar Overlangbroek 2016

BAZAAR IN OVERLANGBROEK

Op zaterdag 10 september a.s. is het Monumentendag en vindt in Overlangbroek de bazaar plaats. Dit is een tweejaarlijks feest, waarvoor veel vrijwilligers uit de Overlangbroekse gemeenschap zich inzetten. De opbrengst van de bazaar komt ten goede aan het onderhoud van de kerkelijke gebouwen.

Van 10.00 uur – 16.00 uur:

In de kerk wordt het orgel bespeeld. De gehele dag zijn er mensen aanwezig die over de historie van het kerkgebouw kunnen vertellen.

Naast de kerk worden oliebollen gebakken en verkocht.

Tegenover de kerk is een tuinterras, daar kan een kopje koffie of thee en een eigen gebakken koekje, een cupcake’je, of een stukje taart worden genuttigd.

In de Oude School is op het beeldscherm een presentatie van mooie Overlangbroekse beelden te zien.

De verkoop van boeken, strips, en tijdschriften vindt dit jaar in de Oude School plaats en niet zoals gebruikelijk in de consistoriekamer van de kerk.

De gehele dag zijn er nog loten te koop à € 1,00. Er zijn prachtige prijzen te winnen, die door sponsoren belangeloos zijn aangeboden. De trekking van de loten is aan het einde van de middag in de Oude School.

Rondom de Oude School staan diverse kramen opgesteld. Daar zijn zoals altijd de wafels te koop, die worden gebakken op ‘Oud Hollandse’ wijze.

Vele zelfgemaakte artikelen, worden hier voor de verkoop aangeboden, zoals bloemen,  jam, koek, cake, hobbypakketten, kaarten, schortjes, zelfgebreide artikelen, kinderspeelgoed  en nog veel meer mooie produkten.  Natuurlijk zijn de raadspelletjes er ook weer.

Voor volwassenen is er de ‘bloemenmand’ en voor kinderen het ‘muizenklimrek’ met altijd een prijs. Er is de verkoop van ‘oude’ LP’s en CD’s, met mooie muziek om te beluisteren.

Op het grasveld achter de school zijn er div. kinderactiviteiten. Zo is er een knutsel, er wordt geschminkt, de grabbelton ontbreekt niet, de stickerspeurtocht is er weer. Voor de allerkleinsten is er de zandbak. En het springkussen staat ook klaar om op te springen en te dansen.

Achter in het veld staat de schiettent.

’s Middags gaat het Rad van Avontuur haar rondjes draaien. Er zijn ook rondjes speciaal bedoeld  voor de kinderen.

De gehele dag is er een terras bij de Oude School, waar een frisdrank kan worden gedronken.

Om 16.00 uur sluit de verkoop in de kramen en wordt de bazaar vervolgd met vele andere gezellige activiteiten.

Deze activiteiten zijn de moeite waard om nog in Overlangbroek te blijven, dus niet naar huis gaan.

 

Vanaf 16.00 uur is bij de Oude School het vervolg van de bazaar met:

De prijsuitreiking voor de mooiste kleurplaat, van de raadspelletjes, het schieten en de trekking voor de prijzen van de grote verloting.

De goederen- en dienstenveiling begint. Er wordt een schilderij van een glas-in-lood raam geveild, geschilderd door dhr. J.M. Meine Jansen, tevens de ontwerper van de glas-in-lood ramen van de kerk en een Rembrandtbijbel. klik hier voor meer informatie over de goederen- en dienstenveiling!

Gedurende de middag en avond draait het Rad van Avontuur. Er zijn vele mooie prijzen te winnen.

De barbecue begint ’s middags en gaat door tot in de late uren van de avond. Dat wordt genieten van een heerlijk stukje vlees. Daarbij kan een lekker drankje gedronken worden. Iedereen is welkom om hieraan deel te nemen.

 

OP ZATERDAG 10 SEPTEMBER IS HET FEEST IN OVERLANGBROEK

VAN HARTE WELKOM