Het jaarlijkse uitje van onze Bijbelclub

18 mei 2016
Het jaarlijkse uitje van onze Bijbelclub

Op woensdag 18 mei was het zover. Jaarlijks proberen we aan het eind van het seizoen een gezellig uitje te organiseren. Dit jaar was de keus gevallen op het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur.
Om half tien zijn we met drie auto’s vanaf de parkeerplaats bij de Oude School vertrokken. Teuna reed voorop. Zij kent die streek heel goed, want het is haar geboortegebied. Als een volleerd reisleidster liet zij ons de mooiste wegen en plekjes zijn. Bij geboortehuizen werd even gepauzeerd en kwamen veel verhalen los en werden anekdotes verteld.
Op zich was deze route zeer de moeite waard. Graag zou ik het routeplan hier beschrijven, maar gezien mijn onbekendheid met dit gebied, laat ik dat maar achterwege.
Bij het museum aangekomen bleek dat we niet de enigen waren: drie bussen en verscheidene auto’s stonden op de parkeerplaats.
Binnengekomen werd ons het e.e.a. uitgelegd en waren we vervolgens enorm aan de koffie toe. In de serre van dit gebouw hadden we een uitgelezen plek om de koffie met een heerlijke koek te nuttigen. Het is indrukwekkend hoeveel oude spullen er te zien zijn.


Wat ook bijzonder is, is dat je alles mag vastpakken. Probeer dat maar eens in het Rijksmuseum. Ook de oude ambachten komen hier volop tot leven. Kortom het museum is zeker een bezoek waard.
Vanwege de drukte in het restaurant tot rond half twee konden we voor de lunch pas rond twee uur terecht. Maar het was het wachten wel waard.
Hierna werd de terugtocht aanvaard. Weer liet Teuna ons de mooiste plekjes zien maar dan via een andere route. Bij de Stenen Brug hebben we luid toeterend afscheid genomen van elkaar na een zeer geslaagde dag.

Door: Jos Arends

Geef een reactie

*