Terugblik bazaar 10 september 2016

6 oktober 2016
Terugblik bazaar 10 september 2016

De verwachting voor het weer zag er goed uit: een niet te hete, wel zonovergoten dag was beloofd. In de week voorafgaand aan de bazaar was de voorbereidingscommissie druk bezig geweest om alles te prijzen en verkoop klaar te maken. Donderdagavond werden door een aantal mannen de kramen opgezet. Op vrijdagmiddag werd de laatste hand gelegd aan het klaarzetten van tafels, stoelen en tafels voor de kinderspelen.
’s Morgens fietsend naar de plek toe hingen de nevels nog boven de velden. De zon prikte er prachtig doorheen, waardoor mijn fietstochtje me al een enorm plezierig gevoel gaf. Aangekomen bij de kerk was er al activiteit op het terras bij de familie Laporte. We hebben daar de zitjes gezellig neer gezet. We zijn vervolgens aan de slag gegaan om alle al klaar gezette kramen mooi op te maken met de te verkopen artikelen. De vlaggen van Open Monumenten Dag werden opgehangen en de bakker kwam de bak voor de oliebollen plaatsen en vulde die met olie. Rond kwart voor tien zou hij terug komen met het beslag en dan zou de olie ook goed op temperatuur zijn. Hoewel om tien uur de bazaar van start zou gaan, kwamen al veel bezoekers een kijkje nemen en vragen of er al oliebollen gekocht konden worden. Helaas was dat nog niet mogelijk. Intussen klonken er al mooie orgelklanken uit de kerk. Daar werd de hele dag gemusiceerd. ’s Middags speelde een violist met het orgel mee, hetgeen zeer de moeite waard was.


Op het terrein van de Oude School was het gezellig druk evenals op het terras bij de familie Laporte. In de loop van de dag werden alle medewerkers voorzien van koffie, thee en broodjes. Er werd goed voor hen gezorgd. Er werd goed verkocht en tegen vier uur werden de barbecues op temperatuur gebracht en draaide het Rad van Avontuur op volle toeren. Tussen al deze bedrijvigheid door werd er een veiling gehouden. De veilingmeester Guus Swillens heeft alles uit de kast gehaald om een goede opbrengst te realiseren. Na afloop zat hij lekker uit te rusten onder het genot van een verkwikkend drankje.
Zo was het weer een geweldig verlopen dag. De voorbereidingscommissie had zelfs het weer wederom goed voorbereid: niet te heet maar wel zonnig. De volgende morgen werd de opbrengst voorafgaand aan de kerkdienst gemeld: een prachtig bedrag van €10.250 Het gaf de kerkbezoekers een goed gevoel. Kortom: een geweldige dag voor de saamhorigheid binnen Overlangbroek en een mooi bedrag dat ten goede zal komen aan het onderhoud van de gebouwen. Na het optellen en aftrekken van inkomsten en uitgaven bleek de uitkomst daarvan is een geweldig mooi resultaat, t.w. € 10.408,55. Via een aantal sfeerfoto’s wordt het beschrevene extra duidelijk.

 

Door: Jos Arends