Voorbereiding bazaar en grote schoonmaak oude school.

11 juli 2016
Voorbereiding bazaar en grote schoonmaak oude school.
Op maandagavond 11 juli vonden veel mensen de weg naar de Oude School. Er werd van alles voorbereid voor de bazaar op zaterdag 10 september 2016. Iedereen zette haar beste beentje voor om prachtige dingen te maken voor de verkoop op die dag. Sinds een paar jaar worden er op de bazaar geen tweedehands spullen meer verkocht. Wat hier gemaakt werd zou bij Kunst en Kitsch zeker een waardevolle beoordeling van de jury krijgen.

Op deze foto’s valt goed te zien hoe druk en vooral gezellig iedereen bezig is. Intussen waren er ook dames in de school bezig om dit gebouw een goede beurt te geven. Binnen de kortste keren waren stof en andere ongerechtigheden verdwenen.
Maar als je het binnen goed voor elkaar wilt hebben, dan valt er buitenom ook nog wel het een en ander te cleanen.
Onder de overkapping achter de school ligt een prachtige vloer met veel groen tussen de tegels. Tevens overwoekerde het grasveld een aantal tegels. Met veel mankracht
kwam de vloer er weer spic en span uit te zien. Langs de randen van het grasveld werd heel veel riet en lang gras machinaal ingekort. Een groot aantal struiken werd gesnoeid.
Het houtwerk van de overkapping en de boeiboorden waren oorspronkelijk wit, maar was intussen behoorlijk vuil en mosgroen. Met emmers sop werd de strijd aangegaan en gewonnen, zodat het er weer mooi uitziet. Ook de ramen – zowel hoog als laag – kregen een schoonmaakbeurt.
Op onderstaande foto’s krijg je een indruk van deze werkzaamheden.

Rond half negen werd de koffie geserveerd met lekkere koeken. Tijdens deze pauze werd er door deskundigen een plan de campagne gemaakt om de overkapping aan de windzijde dicht te maken.
Dat dit voordelen zal bieden, zal voor bekenden van dit gebouw wel duidelijk zijn.
Al met al een gezellige avond met een grote bereidwilligheid van veel mensen.

Door: Jos Arends

Geef een reactie

*